Anneannelerimizin, dedelerimizin evlilikleri nasıl olmuş da bir ömür sürmüş?
Ya da şöyle mi ifade etsek: Bugünün koşullarında biz de onlar gibi olabilir miyiz?
İletişim iyidir
Eş adayınızla açıkça ve dürüstçe iletişim kurabilmek, ilişkinizin uzun ve sağlıklı olması için önemlidir. Ne istediğinizi, nelerden rahatsız olduğunuzu ya da neler hissettiğinizi ona düzgün ve nazikçe açıklamak ya da belli etmek ilişkinizi sağlamlaştıracaktır. Nasıl iletişim kurduğunuz fark etmez; eğer konuşarak daha rahat kendinizi ifade ediyorsanız saygı çerçevesinde konuşabilir, davranışlarınızla daha rahat ifade ediyorsanız davranışlarınızla belli edebilirsiniz. Ona sizi doğru anlaması için zaman ve fırsat vermelisiniz.
Ödün vermek zayıflık değildir
Sağlıklı ve uzun ilişkilerin olmazsa olmazlarından biri iki tarafın da ödün verebilmesidir. Çiftlerin her konuda anlaşabilmesi mümkün değildir. Bu nedenle iki taraf da karşısındaki insanın istekleri ve mutluluğu için ödün vermeye hazır olmalıdır. Eğer sadece bir taraf devamlı ödün veriyor, diğer taraf hiçbir şekilde fedakarlık yapmıyorsa bu sağlıklı bir ilişki değildir.
Bağlılık bir alyansla olmaz…
Başarılı romantik ilişkiler ve evlilikler güçlü bağlara dayanır. Evlilik bağıl yalnızca alyans takmakla olmaz, yanı sıra yakınlığın, arkadaşlığın, ortak hobilerin ve hedeflerin olması gerekir. Bunlar aradaki bağı kuvvetlendirir ve ilişkiye neşe verir. Bu bağı iki kişiyi birbirine bağlayan bir tutkal gibi düşünebiliriz: Tutkal ne kadar güçlü olursa, ilişki süresi de o kadar uzar.
Sadakatsizlik kalp kırar, sadakat bağlar
Sadakat, ilişkiler için sanılandan daha büyük önem taşır. Eğer iki insan ciddi niyetle bir araya gelmişse ve beraberliklerini sonsuza dek sürdürmek istiyorsa birbirlerine sadık olmaları şarttır. Sadaktsizlik kalp kırar ve evlilik bağını zayıflatır.