İLİŞKİNİZ İÇİN SAVAŞMAYA DEĞİP DEĞMEYECEĞİNİN GÖSTERGELERİ
İlişkiler kimi zaman yıpranır ve mutlu günler, yerini anlaşmazlıkların yaşandığı bir döneme bırakır. Bu elbette zaman içerisinde yaşananların ve çevrenin de etkisiyle hayata farklı bir gözden bakmaya başlamakla ilgili bir durum. Çiftlerden her iki taraf da zamanla değişebilir. İlişkiden ve hayattan beklentileri farklılaşabilir. Bu nedenle, bir süre sonra anlaşamamaya başlamak, karşı tarafı tanıyamadığını düşünmek, aslında oldukça doğal bir durum. Bu nedenle, eğer siz de partnerinizin değiştiğini düşünüyorsanız, bunun sizinle bir ilgisi olmadığını bilmenizde fayda var.
Ne var ki bu durumda size bir karar vermek düşüyor. İlişkiye bir son verip, artık farklı iki kişi olduğunuz kanısına varabilirsiniz. Ya da kalıp, çok sevdiğiniz partneriniz ve ilişkiniz için mücadele edebilirsiniz. İlişkiyi kurtarmak için savaşmak elbette kolay olmayacak. Ancak, sonucunda çok şey kazanacağınızı da unutmayın.
Peki, ilişkinizi kurtarmaya değer mi? Bunu nasıl anlayabilirsiniz? Gelin, ilişkinizi birlikte değerlendirelim; verdiğiniz mücadeleye değip değmeyeceğine siz karar verin…
*** İlişkinizi gözden geçirin:
Öncelikle, nasıl bir ilişkiniz olduğunu gözden geçirip, birlikte olmanızın nedenlerine inmenizde fayda var. Partnerinizde, aşk, huzur, sadakat, kısacası bir ilişkide olması gereken her şeyi bulabiliyor, artık onunla bir aile olduğunuzu düşünüyorsanız, partnerinizi anlamaya çalışmanız çok daha doğru olacak. Çünkü aranızda önemli bir bağ oluştuğunu fark etmek hiç de zor değil. Zaman içerisinde, bu durum düzelebilir ve siz yine mutlu günlerinize geri dönebilirsiniz.
Ancak, eğer bu bağın oluşmadığını düşünüyorsanız ve ilişkinizde zaten birbirinize yeterince adapte olamadığınızı fark ettiyseniz, belki de ikiniz için en doğrusu ilişkiye son vermek olacaktır. Bu nedenle, partnerinizene kadar alıştığınızı düşünseniz de hem daha huzurlu olabileceğiniz bir hayat yaşamak, hem de yeni ve çok daha mutlu olabileceğiniz bir ilişkiye başlayabilmek için, ilişkinizi bitirme fikrini değerlendirebilirsiniz.
*** Birlikte nasıl vakit geçirdiğinizi düşünün:
İlişkiniz süresince birlikte vakit geçirirken ne kadar eğlendiğinizi, ortak zevklerinizin uyuşup uyuşmadığını şöyle bir düşünün. Örneğin, ilişkiniz boyunca yalnızca sinemaya gittiyseniz ve onda da film seçerken tartışma yaşamanın önüne bir türlü geçemediyseniz, partnerinizle birlikte vakit geçirmek belki de o kadar eğlenceli gelmiyor olabilir. Ancak, mutlu bir ilişkide her iki taraf da birlikte plan yapmaktan, gezmekten, yeni filmler, kitaplar, albümler keşfetmekten keyif alır. Her güzel yere birlikte gitmek, her ilginç gösteriyi birlikte izlemek ister. Buna karşılık, sizin ilginç bulduğunuz her şey partnerinize sıkıcı geliyorsa, burada bir problem var demektir.
Dolayısıyla, eğer birlikte zaman geçirirken sıkılıyor ya da yaşadığınız tartışmalar nedeniyle üzülüyorsanız, belki de ilişkiniz için artık daha fazla çaba sarf etmemeniz daha doğru olur. Ancak, birlikteyken zamanın geçmemesini istiyor, sürekli birlikte gideceğiniz tatilleri, izleyeceğiniz filmleri, katılacağınız etkinlikleri iple çekiyorsanız, ilişkinizi kurtarmak için mücadele etmeye başlayabilirsiniz.